Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rögtön puha mézes recept

Rögtön puha mézes
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A mézeskalácshoz:

    • 12,5 dkg méz
    • 12,5 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek sütőporos mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 ek kakaópor
    • 1 tk fahéj (őrölt)
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 narancs reszelt héja
    • 2 ek citromlé
    • 50 dkg finomliszt

    Az írókához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15-20 dkg porcukor
    • 1 tk citromlé (vagy ecet)
    • 1 tk keményítő

    Elkészítése:

    A mézet és a vajat kis lángon felmelegítjük, majd kihűtjük.

    A tojásokat a cukorral, a sütőporos mézeskalács fűszerkeverékkel, a kakaóporral, a fahéjjal, a szódabikarbónával, a reszelt citrom és narancshéjakkal és a citrom lével robotgéppel összekeverjük. Felváltva adjuk hozzá a vajas-mézes keveréket és a lisztet.

    A tészta puha és lágy lesz, de így lesz tökéletes. A tálat lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a mézeskalácsokat és 175 fokos sütőbe toljuk. Kb 10 percig sütjük, amíg szép világosak nem lesznek (akkor jó, ha megnyomjuk, és nem horpad be a teteje).

    A tojásfehérjét félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, majd addig verjük, amíg szép fényes, krémes hab lesz belőle. Végezetül belekeverjük az ecetcet és a keményítőt.

    Veszünk egy keményebb nylonzacskót, beletöltjük tojáshabot és kivágjuk a végét. Tetszés szerint díszítjük a mézeseket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá