Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Reszelt almás-pudingos pite recept

Reszelt almás-pudingos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 3 evőkanál porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Almatöltelék:

    • 2 kg alma
    • cukor (opcionális, az alma édességétől függően)
    • 0,5 citrom leve
    • 1 evőkanál fahéj

    Puding:

    • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 3 evőkanál cukor
    • 4 dl tej

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.

    Fóliába csomagoljuk és 1 órára fagyasztóba tesszük.

    Almatöltelék:

    Az almát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a fahéjat, és addig pároljuk, amíg az alma megpuhul (ha maradna alatta kevés lé, akkor szűrjük le).

    Puding:

    A pudingporból, cukorból és a tejből a szokásos módon pudingot főzünk, majd folpackkal letakarjuk felhasználásig.

    Összeállítás:

    Egy kb 20*25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tészta felét lereszeljük a tepsibe és egyenletesen elosztjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

    A félig sült tésztára rásimítjuk az almakrémet, majd elkenjük rajta a langyos pudingot és ráreszeljük a maradék tésztát. Kb 45-50 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz.

    Teljesen kihűtjük, végül porcukorral megszórva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek