Reszelt almás-pudingos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 3 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Almatöltelék:
- 2 kg alma
- cukor (opcionális, az alma édességétől függően)
- 0,5 citrom leve
- 1 evőkanál fahéj
Puding:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 4 dl tej
Elkészítése:
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk és 1 órára fagyasztóba tesszük.
Almatöltelék:
Az almát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a fahéjat, és addig pároljuk, amíg az alma megpuhul (ha maradna alatta kevés lé, akkor szűrjük le).
Puding:
A pudingporból, cukorból és a tejből a szokásos módon pudingot főzünk, majd folpackkal letakarjuk felhasználásig.
Összeállítás:
Egy kb 20*25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tészta felét lereszeljük a tepsibe és egyenletesen elosztjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
A félig sült tésztára rásimítjuk az almakrémet, majd elkenjük rajta a langyos pudingot és ráreszeljük a maradék tésztát. Kb 45-50 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Teljesen kihűtjük, végül porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »