Reszelt almás-pudingos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 35 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás

Almatöltelék:

  • 2 kg alma
  • cukor (opcionális, az alma édességétől függően)
  • 0,5 citrom leve
  • 1 evőkanál fahéj

Puding:

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 dl tej

Elkészítése:

Tészta:

A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.

Fóliába csomagoljuk és 1 órára fagyasztóba tesszük.

Almatöltelék:

Az almát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a fahéjat, és addig pároljuk, amíg az alma megpuhul (ha maradna alatta kevés lé, akkor szűrjük le).

Puding:

A pudingporból, cukorból és a tejből a szokásos módon pudingot főzünk, majd folpackkal letakarjuk felhasználásig.

Összeállítás:

Egy kb 20*25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tészta felét lereszeljük a tepsibe és egyenletesen elosztjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

A félig sült tésztára rásimítjuk az almakrémet, majd elkenjük rajta a langyos pudingot és ráreszeljük a maradék tésztát. Kb 45-50 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz.

Teljesen kihűtjük, végül porcukorral megszórva tálaljuk.