Ranfi falatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- csipet só
Buborék:
- 200 g fehér csokoládé
- 1 ek rózsaszín ehető csillám
- 1 kk víz
Töltelék:
- 40 g puncs ízű pudingpor
- 250 ml tej
- 1 ek cukor
- 4 ek eperlekvár
Formához:
- 1 szilikonos félgömb forma (6 db félgömb van rajta)
Elkészítése:
A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.
A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.
Egy tálban vizet forralunk, majd félre húzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük és üvegtálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
A szilikon forma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömb orma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.
Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.
Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!
A cukrot és a pudingport pár ek tejjel elkeverünk, majd felöntjük a maradékkal. Alacsony lángon, igen sűrű krémet főzünk belőle, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszek belőle egy-egy teáskanállal. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú köröket szaggatunk ki, megkenjük egy kis eperlekvárral, majd befedjük vele a buborékok alját és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba.
Óvatosan kinyomjuk a félgömböket a formákból és hűtve fogyasszuk.