Ranfi falatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- csipet só
Buborék:
- 200 g fehér csokoládé
- 1 ek rózsaszín ehető csillám
- 1 kk víz
Töltelék:
- 40 g puncs ízű pudingpor
- 250 ml tej
- 1 ek cukor
- 4 ek eperlekvár
Formához:
- 1 szilikonos félgömb forma (6 db félgömb van rajta)
Elkészítése:
A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.
A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.
Egy tálban vizet forralunk, majd félre húzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük és üvegtálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
A szilikon forma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömb orma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.
Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.
Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!
A cukrot és a pudingport pár ek tejjel elkeverünk, majd felöntjük a maradékkal. Alacsony lángon, igen sűrű krémet főzünk belőle, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszek belőle egy-egy teáskanállal. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú köröket szaggatunk ki, megkenjük egy kis eperlekvárral, majd befedjük vele a buborékok alját és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba.
Óvatosan kinyomjuk a félgömböket a formákból és hűtve fogyasszuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »