Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel recept

Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 4 evőkanál víz
    • 1 evőkanál citromlé
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl habtejszín

    A tekercs kenéséhez:

    • 5 ek baracklekvár

    Elkészítése:

    A piskóta készítés:

    A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

    Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük.  A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt.

    A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük. Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség.

    Krém készítés:

    A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük.

    A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá és együtt habosra keverjük.
    /Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot./

    A sütemény összeállítása:

    Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset.

    Megkenjük 1/3 rész krémmel, következik újból a tekercs réteg, majd a krém és a tekercsek.

    Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá