Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál citromlé
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl habtejszín
A tekercs kenéséhez:
- 5 ek baracklekvár
Elkészítése:
A piskóta készítés:
A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük. A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt.
A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük. Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség.
Krém készítés:
A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá és együtt habosra keverjük.
/Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot./
A sütemény összeállítása:
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset.
Megkenjük 1/3 rész krémmel, következik újból a tekercs réteg, majd a krém és a tekercsek.
Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük.