Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl habtejszín

A tekercs kenéséhez:

  • 5 ek baracklekvár

Elkészítése:

A piskóta készítés:

A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük.  A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt.

A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük. Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség.

Krém készítés:

A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük.

A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá és együtt habosra keverjük.
/Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot./

A sütemény összeállítása:

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset.

Megkenjük 1/3 rész krémmel, következik újból a tekercs réteg, majd a krém és a tekercsek.

Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük.