Rákóczi túrós pohárkrém recept

Hozzávalók 4 közepes pohárhoz:
- poharanként 4 ek zabkeksz darálva
- sárgabarack vagy kajszibarack lekvár
Krém:
- 150 g túró (rögös és/vagy krémes vegyesen)
- 150 g habtejszín
- 150 g mascarpone
- 60 g porcukor
- 1 citrom héja
- vaníliaaroma
Elkészítése:
A krémmel kezdjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliát, citromhéjat, túrót és a mascarponét, majd stabil krémet keverünk belőle.
A kekszet aprítóban ledaráljuk.
Elkezdjük a rétegezést: a pohár aljába 2 ek kekszmorzsát szórunk, erre kanalazunk vagy habzsákból nyomunk egy adag krémet, kevés lekvárt kanalazunk rá, újra kekszmorzsa, krém és lekvár.
A tetejét kekszmorzsával vagy darált dióval szórhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »