Rákóczi túrós pohárkrém recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 4 közepes pohárhoz:
- poharanként 4 ek zabkeksz darálva
- sárgabarack vagy kajszibarack lekvár
Krém:
- 150 g túró (rögös és/vagy krémes vegyesen)
- 150 g habtejszín
- 150 g mascarpone
- 60 g porcukor
- 1 citrom héja
- vaníliaaroma
Elkészítése:
A krémmel kezdjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliát, citromhéjat, túrót és a mascarponét, majd stabil krémet keverünk belőle.
A kekszet aprítóban ledaráljuk.
Elkezdjük a rétegezést: a pohár aljába 2 ek kekszmorzsát szórunk, erre kanalazunk vagy habzsákból nyomunk egy adag krémet, kevés lekvárt kanalazunk rá, újra kekszmorzsa, krém és lekvár.
A tetejét kekszmorzsával vagy darált dióval szórhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.