Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos-túrós rebarbara pohárkrém recept

Joghurtos-túrós rebarbara pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 2 db nagyobb kehelyhez:

    • 6-7 szál rebarbara
    • 3 ek méz
    • 3 ek xilit
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 20 dkg túró
    • 1 doboz citromízű joghurt (125 g)
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 tk kukoricakeményítő (gluténmentes)
    • 0,5 dl víz
    • 7 db zabkeksz

    Elkészítése:

    A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd daraboljuk fel.

    A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát. Szórjuk meg egy evőkanál xilittel, az őrölt fahéjjal, majd pároljuk 2-3 percig.

    A kukoricakeményítőt keverjük simára a vízzel, majd adjuk hozzá a rebarbarához és kevergetve sűrítsük be. Ezután tegyük félre, és hűtsük ki teljesen.

    A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, a maradék xilitet, a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát, és keverjük simára (ízlés szerint édesebbre is csinálhatjuk).

    3-3 db zabkekszet morzsoljunk bele a kelyhekbe, és először kanalazzuk rá a teljesen kihűlt rebarbarát, majd a joghurtos-túrókrémet is. Ezután morzsoljuk rá a maradék zabkekszet.

    Tipp:

    Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik, és felpuhul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá