Joghurtos-túrós rebarbara pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Joghurtos-túrós rebarbara pohárkrém

Hozzávalók 2 db nagyobb kehelyhez:

  • 6-7 szál rebarbara
  • 3 ek méz
  • 3 ek xilit
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 20 dkg túró
  • 1 doboz citromízű joghurt (125 g)
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk kukoricakeményítő (gluténmentes)
  • 0,5 dl víz
  • 7 db zabkeksz

Elkészítése:

A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd daraboljuk fel.

A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát. Szórjuk meg egy evőkanál xilittel, az őrölt fahéjjal, majd pároljuk 2-3 percig.

A kukoricakeményítőt keverjük simára a vízzel, majd adjuk hozzá a rebarbarához és kevergetve sűrítsük be. Ezután tegyük félre, és hűtsük ki teljesen.

A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, a maradék xilitet, a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát, és keverjük simára (ízlés szerint édesebbre is csinálhatjuk).

3-3 db zabkekszet morzsoljunk bele a kelyhekbe, és először kanalazzuk rá a teljesen kihűlt rebarbarát, majd a joghurtos-túrókrémet is. Ezután morzsoljuk rá a maradék zabkekszet.

Tipp:

Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik, és felpuhul.