Rákóczi túrós pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 közepes pohárhoz:

  • poharanként 4 ek zabkeksz darálva
  • sárgabarack vagy kajszibarack lekvár

Krém:

  • 150 g túró (rögös és/vagy krémes vegyesen)
  • 150 g habtejszín
  • 150 g mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 1 citrom héja
  • vaníliaaroma

Elkészítése:

A krémmel kezdjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliát, citromhéjat, túrót és a mascarponét, majd stabil krémet keverünk belőle.

A kekszet aprítóban ledaráljuk.

Elkezdjük a rétegezést: a pohár aljába 2 ek kekszmorzsát szórunk, erre kanalazunk vagy habzsákból nyomunk egy adag krémet, kevés lekvárt kanalazunk rá, újra kekszmorzsa, krém és lekvár.

A tetejét kekszmorzsával vagy darált dióval szórhatjuk.