Rákóczi túrós pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tésztához:
- 150 g finomliszt
- 75 g vaj
- 50 g cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
Túrókrém:
- 550 g túró
- 125 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
Hab:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 45 g víz
- 140 g cukor
- baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet a cukorral és a sütőporral keverjük össze. Morzsoljuk hozzá a vajat és adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint a tejfölt és dolgozzuk össze. Tegyük fél órára becsomagolva a hűtőbe.
A hűtőből kivéve nyújtsuk ki és fektessük a sütőpapírral bélelt formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt süssük meg kicsit.
A túrókrémhez az összes hozzávalót keverjük össze, majd botmixerrel pürésítsük. A tészta tetejét még melegen kenjük meg lekvárral és simítsuk rá a túrókrémet. 20 percre tegyük vissza a sütőbe.
A habhoz a vízből és a 100 g cukorból sűrű szirupot főzünk. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd állandó habverés közben csurgassuk hozzá a cukorszirupot. Addig verjük a habot, míg langyosra hűl.
Töltsük nyomózsákba és rácsozzuk be a torta tetejét.
80 fokra mérsékeljük a hőt és szárítsuk a habot további legalább 20 percig. Én szeretem ha egy kis színt kap a hab.
A lyukakat töltsük ki felforralt baracklekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »