Rákóczi túrós pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tésztához:
- 150 g finomliszt
- 75 g vaj
- 50 g cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
Túrókrém:
- 550 g túró
- 125 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
Hab:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 45 g víz
- 140 g cukor
- baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet a cukorral és a sütőporral keverjük össze. Morzsoljuk hozzá a vajat és adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint a tejfölt és dolgozzuk össze. Tegyük fél órára becsomagolva a hűtőbe.
A hűtőből kivéve nyújtsuk ki és fektessük a sütőpapírral bélelt formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt süssük meg kicsit.
A túrókrémhez az összes hozzávalót keverjük össze, majd botmixerrel pürésítsük. A tészta tetejét még melegen kenjük meg lekvárral és simítsuk rá a túrókrémet. 20 percre tegyük vissza a sütőbe.
A habhoz a vízből és a 100 g cukorból sűrű szirupot főzünk. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd állandó habverés közben csurgassuk hozzá a cukorszirupot. Addig verjük a habot, míg langyosra hűl.
Töltsük nyomózsákba és rácsozzuk be a torta tetejét.
80 fokra mérsékeljük a hőt és szárítsuk a habot további legalább 20 percig. Én szeretem ha egy kis színt kap a hab.
A lyukakat töltsük ki felforralt baracklekvárral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »