Rákóczi túrós pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tésztához:
- 150 g finomliszt
- 75 g vaj
- 50 g cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
Túrókrém:
- 550 g túró
- 125 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
Hab:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 45 g víz
- 140 g cukor
- baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet a cukorral és a sütőporral keverjük össze. Morzsoljuk hozzá a vajat és adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint a tejfölt és dolgozzuk össze. Tegyük fél órára becsomagolva a hűtőbe.
A hűtőből kivéve nyújtsuk ki és fektessük a sütőpapírral bélelt formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt süssük meg kicsit.
A túrókrémhez az összes hozzávalót keverjük össze, majd botmixerrel pürésítsük. A tészta tetejét még melegen kenjük meg lekvárral és simítsuk rá a túrókrémet. 20 percre tegyük vissza a sütőbe.
A habhoz a vízből és a 100 g cukorból sűrű szirupot főzünk. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd állandó habverés közben csurgassuk hozzá a cukorszirupot. Addig verjük a habot, míg langyosra hűl.
Töltsük nyomózsákba és rácsozzuk be a torta tetejét.
80 fokra mérsékeljük a hőt és szárítsuk a habot további legalább 20 percig. Én szeretem ha egy kis színt kap a hab.
A lyukakat töltsük ki felforralt baracklekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »