Rákoczi túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél tasak sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál búzadara
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- lekvár a kenéshez
Hab:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a sütőporral és porcukorral. A többi hozzávalót is beleteszem és tésztát gyúrok belőle.
Hűtőbe teszem fél órára, majd kinyújtom 20*34 cm-es téglalappá, beleteszem a sütőpapírral bélelt tepsibe, villával megszurkálom a és kb 5-6 percre beteszem sülni, előmelegített 180 fokos sütőben.
Kivéve megkenem bőségesen baracklekvárral.
A tölteléket elkészítem a hozzávalókból. A tojásfehérjét habnak felverve keverem hozzá.
A kész tölteléket a lekvárra simítom. Visszatolom sülni. Akkor jó, ha a töltelék széle kicsit barna.
Közben a habhoz a tojásfehérjéket kemény habbá felverem a cukorral, rásimíom a túrós töltelékre, villával megcsíkozom és visszatolom a sütőbe.
140 fokra mérsékeljük alatta a lángot, majd kb 20 perc alatt szép pirosra sütöm a habot.
Forró vízbe mártott késsel szeletelem, ha kihűlt.