Rákoczi túrós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél tasak sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál búzadara
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- lekvár a kenéshez
Hab:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a sütőporral és porcukorral. A többi hozzávalót is beleteszem és tésztát gyúrok belőle.
Hűtőbe teszem fél órára, majd kinyújtom 20*34 cm-es téglalappá, beleteszem a sütőpapírral bélelt tepsibe, villával megszurkálom a és kb 5-6 percre beteszem sülni, előmelegített 180 fokos sütőben.
Kivéve megkenem bőségesen baracklekvárral.
A tölteléket elkészítem a hozzávalókból. A tojásfehérjét habnak felverve keverem hozzá.
A kész tölteléket a lekvárra simítom. Visszatolom sülni. Akkor jó, ha a töltelék széle kicsit barna.
Közben a habhoz a tojásfehérjéket kemény habbá felverem a cukorral, rásimíom a túrós töltelékre, villával megcsíkozom és visszatolom a sütőbe.
140 fokra mérsékeljük alatta a lángot, majd kb 20 perc alatt szép pirosra sütöm a habot.
Forró vízbe mártott késsel szeletelem, ha kihűlt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »