Ragacsos kókuszkocka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin (olvasztott)
- csipetnyi só
Töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dkg margarin (olvasztott)
- 6 dkg finomliszt
- 340 g sűrített tej
- 10 dkg barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 30 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a tetejére
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra és egy kisebb, mélyebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Keverjük össze a tészta hozzávalóit, egyengessük a tepsibe, majd süssük kb 12 percig vagy amíg aranybarna nem lesz.
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni 10 percig, közben csökkentsük a sütő hőmérsékletét csökkentsük 165 fokra.
A töltelék hozzávalóit keverjük össze, majd egyenletesen kenjük rá a tésztára és szórjuk meg a tetejét a kókuszreszelékkel.
Tegyük vissza a sütőbe, és süssük kb 25-30 percig.
Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










