Raffaello szelet recept
Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
Krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 cs vanília ízű főzős pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
Szóráshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá felverjük, majd belekeverjük az átszitált lisztet és a kókuszreszeléket.
A kókuszos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a pudingporral, a porcukor felével, a tejjel először jól összekeverjük, majd sűrű pudingkrémmé főzzük. Félre tesszük hűlni.
A margarint a maradék porcukorral habosra kikeverjük, majd a KIHŰLT pudinghoz keverjük, és kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk.
A kisült és a kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd vissza tesszük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet.
Hűtőbe betesszük pár órára pihenni /dermedni/, majd tálalás előtt a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és szép egyforma szeletekre felvágjuk.