Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello szelet recept

Raffaello szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg liszt

    Krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 cs vanília ízű főzős pudingpor
    • 5 dl tej
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)

    Szóráshoz:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá felverjük, majd belekeverjük az átszitált lisztet és a kókuszreszeléket.

    A kókuszos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb 20 percig sütjük.

    Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a pudingporral, a porcukor felével, a tejjel először jól összekeverjük, majd sűrű pudingkrémmé főzzük. Félre tesszük hűlni.

    A margarint a maradék porcukorral habosra kikeverjük, majd a KIHŰLT pudinghoz keverjük, és kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk.

    A kisült és a kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd vissza tesszük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet.

    Hűtőbe betesszük pár órára pihenni /dermedni/, majd tálalás előtt a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és szép egyforma szeletekre felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá