Raffaello golyó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 160 g sovány tejpor
- 60 ml víz
- 90 g olvasztott vaj (!!!- nem margarin, és mindenképpen drágább, jó ízű vajat válasszatok, pl. President, vagy Lurpak márkájút)
- 80 g porcukor
- 80 g kókuszreszelék
- kb 60 g egész, hántolatlan mandula
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a tejport a kókuszreszelékkel.
Közben tegyük fel a porcukrot és vizet, néhány percig forraljuk.
A vajat olvasszuk meg, majd a kókuszos tejporhoz öntsük hozzá az olvasztott vajat és a cukorszirupot, alaposan dolgozzuk össze.
A masszát hagyjuk szobahőmérsékleten (!!!- nem hűtőben) egy órát állni.
A következő lépésben vegyünk diónyi darabokat a masszából és tegyünk bele 1-1 szem mandulát, formázzunk golyókat belőle, végül pedig forgassuk meg a maradék kókuszreszelékben.
Ha van, tegyük papír kapszlikba és tálalásig tartsuk a hűtőben.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.