Raffaello baklava recept
Hozzávalók:
- 480 gramm baklava tészta
- 100 gramm vaj
- 25 gramm olaj
Töltelék:
- 13-15 darab raffaello golyó
- 2 nagy evőkanál kókuszkrém
- 150 gramm kókuszreszelék
Szirup:
- 250 ml tej
- 150 gramm cukor
- 1 ek kókuszkrém
Tetejére:
- 1 ek fehércsoki krém
- 20 gramm kókuszreszelék
Elkészítése:
A baklava leveleket rétegezzük egymásra egy 20*30 cm-es tepsiben és minden réteget vajazzunk át.
4-5 lap után a töltelék felét kanalazzuk a tésztára, majd megint jöhetnek a vajazott lapok. A lapok után a töltelék másik felét is tegyük a tésztára és fejezzük be a maradék tésztával a felső rétegezést is.
A tetejét is kenjük le vajjal és vágjuk tetszés szerinti formára. Én rombusz alakúra szeleteltem.
180 fokon körülbelül 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Amíg sül a tészta, addig készítsük el a szirupot: az összes hozzávalót egy edényben forraljuk össze.
Amikor kisült a baklava még forrón öntözzük meg a meleg sziruppal. A tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel és fehércsoki krémmel csíkozzuk.
Nagyon finom szaftos, kókuszos sütemény. Próbáljátok ki ti is!