Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello baklava recept

Raffaello baklava
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 480 gramm baklava tészta
    • 100 gramm vaj
    • 25 gramm olaj

    Töltelék:

    • 13-15 darab raffaello golyó
    • 2 nagy evőkanál kókuszkrém
    • 150 gramm kókuszreszelék

    Szirup:

    • 250 ml tej
    • 150 gramm cukor
    • 1 ek kókuszkrém

    Tetejére:

    • 1 ek fehércsoki krém
    • 20 gramm kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A baklava leveleket rétegezzük egymásra egy 20*30 cm-es tepsiben és minden réteget vajazzunk át.

    4-5 lap után a töltelék felét kanalazzuk a tésztára, majd megint jöhetnek a vajazott lapok. A lapok után a töltelék másik felét is tegyük a tésztára és fejezzük be a maradék tésztával a felső rétegezést is.

    A tetejét is kenjük le vajjal és vágjuk tetszés szerinti formára. Én rombusz alakúra szeleteltem.

    180 fokon körülbelül 20 perc alatt süssük aranybarnára.

    Amíg sül a tészta, addig készítsük el a szirupot: az összes hozzávalót egy edényben forraljuk össze.

    Amikor kisült a baklava még forrón öntözzük meg a meleg sziruppal. A tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel és fehércsoki krémmel csíkozzuk.

    Nagyon finom szaftos, kókuszos sütemény. Próbáljátok ki ti is!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá