Hozzávalók:
Töltelék:
Szirup:
Tetejére:
Elkészítése:
A baklava leveleket rétegezzük egymásra egy 20*30 cm-es tepsiben és minden réteget vajazzunk át.
4-5 lap után a töltelék felét kanalazzuk a tésztára, majd megint jöhetnek a vajazott lapok. A lapok után a töltelék másik felét is tegyük a tésztára és fejezzük be a maradék tésztával a felső rétegezést is.
A tetejét is kenjük le vajjal és vágjuk tetszés szerinti formára. Én rombusz alakúra szeleteltem.
180 fokon körülbelül 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Amíg sül a tészta, addig készítsük el a szirupot: az összes hozzávalót egy edényben forraljuk össze.
Amikor kisült a baklava még forrón öntözzük meg a meleg sziruppal. A tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel és fehércsoki krémmel csíkozzuk.
Nagyon finom szaftos, kókuszos sütemény. Próbáljátok ki ti is!