Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baklava tekercsek recept

Baklava tekercsek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 30*15-20 cm-es tepsihez:

    • 12 db réteslap
    • 300 g olvasztott vaj
    • 150 g dió
    • 150 g mák
    • 120 g cukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    A sziruphoz:

    • 280 ml víz
    • 250 g cukor
    • 100 g méz
    • 1 narancs leve

    A díszítéshez:

    • dió és mák

    Elkészítése:

    A szirup a legfontosabb. Ehhez minden hozzávalót egy lábasba rakunk, felforraljuk és közepes lángon hagyjuk gyöngyözni kb 10 percig.

    A szóráshoz a diót és a mákot fele-fele cukorral összekeverjük, a mákot esetlegesen át is darálhatjuk.

    A réteslapokból hármat egymásra helyezünk úgy, hogy mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal. A harmadik lapot is megkenjük kevés vajjal, megszórjuk a cukros keverékkel, majd félbevágjuk. A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük mindkét cukros réteslapot, kb 3 cm-es darabokra vágjuk és egy enyhén kivajazott tepsibe rakosgatjuk őket, viszonylag szorosan egymás mellé.

    Addig folytatjuk, míg el nem fogy a réteslap.

    Mikor tele lett a tepsi a kis baklava tekercsekkel, 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket kb 35-40 percre, majd még melegen lelocsoljuk a cukorsziruppal.

    Díszítésnek a diós csíkot darált vagy durvára vágott dióval, a mákos tekercsek sávját pedig darált mákkal szórjuk.

    Tipp:

    Nagyon édes (bár szerintem közel nem annyira, mint az eredeti verziója), de annyira eteti magát… Különösen jó, hogy falatnyi kis tekercsekről van szó, így mikor elmész a tepsi mellett gyorsan csak bekapsz 1-1 darabot. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá