Kókuszos tekercsek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- csipet só
- 2 dkg élesztő (nálam saját készítésű kovász, bolti élesztő nélkül)
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kis pohár tejföl (130 g)
A habhoz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 35 dkg porcukor
- csipet só
- 1 ek kukorica keményítő
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát dagasztunk, majd letakarva kelesztjük 30 percet.
Közben elkészítjük a habot. A fehérjéket a sóval, citromlével és a porcukorral kemény habbá verjük. A végén belekeverjük a keményítőt, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
A megkelt tésztát kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és egyenletesen rákenjük a habot és feltekerjük. Kb 2-2,5 ujjnyi vastagra szeleteljük.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól távolabb. Újabb 30 percig pihentetjük.
Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük. A megkelt csigákat kb 34-40 percig sütjük.
Reggeli kávéhoz, teához kiváló!
Tipp:
Régi, több, mint 40 éves recept. Szeretem, mert sokáig friss marad. Dióval is készíthető.