Hozzávalók:
A tésztához:
A habhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát dagasztunk, majd letakarva kelesztjük 30 percet.
Közben elkészítjük a habot. A fehérjéket a sóval, citromlével és a porcukorral kemény habbá verjük. A végén belekeverjük a keményítőt, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
A megkelt tésztát kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és egyenletesen rákenjük a habot és feltekerjük. Kb 2-2,5 ujjnyi vastagra szeleteljük.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól távolabb. Újabb 30 percig pihentetjük.
Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük. A megkelt csigákat kb 34-40 percig sütjük.
Reggeli kávéhoz, teához kiváló!
Régi, több, mint 40 éves recept. Szeretem, mert sokáig friss marad. Dióval is készíthető.