Raffaello baklava

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 480 gramm baklava tészta
  • 100 gramm vaj
  • 25 gramm olaj

Töltelék:

  • 13-15 darab raffaello golyó
  • 2 nagy evőkanál kókuszkrém
  • 150 gramm kókuszreszelék

Szirup:

  • 250 ml tej
  • 150 gramm cukor
  • 1 ek kókuszkrém

Tetejére:

  • 1 ek fehércsoki krém
  • 20 gramm kókuszreszelék

Elkészítése:

A baklava leveleket rétegezzük egymásra egy 20*30 cm-es tepsiben és minden réteget vajazzunk át.

4-5 lap után a töltelék felét kanalazzuk a tésztára, majd megint jöhetnek a vajazott lapok. A lapok után a töltelék másik felét is tegyük a tésztára és fejezzük be a maradék tésztával a felső rétegezést is.

A tetejét is kenjük le vajjal és vágjuk tetszés szerinti formára. Én rombusz alakúra szeleteltem.

180 fokon körülbelül 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Amíg sül a tészta, addig készítsük el a szirupot: az összes hozzávalót egy edényben forraljuk össze.

Amikor kisült a baklava még forrón öntözzük meg a meleg sziruppal. A tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel és fehércsoki krémmel csíkozzuk.

Nagyon finom szaftos, kókuszos sütemény. Próbáljátok ki ti is!