Rácsos, habos almás recept
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 1 evőkanál porcukor
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- ízlés szerint cukor és őrölt fahéj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Habhoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítjük.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy edénybe tesszük a cukorral és a fahéjjal, majd addig pároljuk, amíg a levét el nem fővi. Ekkor belekeverjük a zsemlemorzsát is.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, az egyik fele legyen nagyobb, mint a másik.
A nagyobbik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre. A tepsit vagy kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk/zsírozzuk és lisztezzük, majd a kinyújtott lapot belefektetjük és villával több helyen megszurkáljuk.
Elterítjük rajta egyenletesen a kihűlt almát. A maradék tésztából rácsokat készítünk, amit az almára teszünk.
15 percre betoljuk a sütőbe. Közben a fehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük.
Kivesszük a pitét, a habot a rácsok közé kanalazzuk, majs 160 fokon további 20-25 percig sütjük.
Langyosra hűlve szeleteljük.