Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Püspökkenyér recept

Püspökkenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 2 őzgerincformához:

    • 30 dkg liszt
    • 26 dkg porcukor
    • 3-4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg vaj
    • 3 dl tejföl
    • 1,5 csomag sütőpor
    • 200 g mazsola
    • 10 dkg darabolt dió, mogyoró, mandula
    • 10 dkg apróra tört csokoládé

    Elkészítése:

    A porcukrot, a lágy vajat és a tojások sárgáját habosra keverem. Hozzáadom a tejfölt, majd a liszt és sütőpor keverékét.

    A habbá vert tojásfehérjét óvatosan teszem a masszához. Végül ízlés szerint kerül bele mazsola, dió vagy csokoládé.

    Őzgerincformákba töltöm, egyenletesen elosztva, amit előtte kivajaztam és liszteztem. Előmelegített sütőbe teszem és nagyjából 35-40 perc alatt pirosra sütöm.

    Utolsó lépésként kakaómázzal bevonom vagy csak egyszerűen megszórom porcukorral.

    Tipp:

    A karácsonyi hangulatot idéző sütemények egyike. Nálunk mindig van az ünnepi asztalon. Nagyon szeretem, mert szabadon variálható, bármi beleszórható, csoki, aszalt gyümölcs vagy dió, mogyoró.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá