Hozzávalók 2 őzgerincformához:
Elkészítése:
A porcukrot, a lágy vajat és a tojások sárgáját habosra keverem. Hozzáadom a tejfölt, majd a liszt és sütőpor keverékét.
A habbá vert tojásfehérjét óvatosan teszem a masszához. Végül ízlés szerint kerül bele mazsola, dió vagy csokoládé.
Őzgerincformákba töltöm, egyenletesen elosztva, amit előtte kivajaztam és liszteztem. Előmelegített sütőbe teszem és nagyjából 35-40 perc alatt pirosra sütöm.
Utolsó lépésként kakaómázzal bevonom vagy csak egyszerűen megszórom porcukorral.
A karácsonyi hangulatot idéző sütemények egyike. Nálunk mindig van az ünnepi asztalon. Nagyon szeretem, mert szabadon variálható, bármi beleszórható, csoki, aszalt gyümölcs vagy dió, mogyoró.