Puncs szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 7,5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- 2-3 evőkanál tej
- csipetnyi só
Töltelék:
- 25 dkg babapiskóta
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 2 csomag tortazselé (piros)
- 500 ml víz
- 4 evőkanál cukor
- 1 flakonnyi rumaroma
Máz:
- 2 tasak puncs ízű cukormáz
Elkészítése:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy nagyobb méretű tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki (kb 25*35 cm-es).
A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a kétféle cukrot, a sütőport és a sót, majd morzsoljuk el benne a margarint. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, majd annyi tejet, hogy puha, de mégis gyúrható tésztát kapjunk.
Tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Ehhez a babapiskótákat aprítsuk vagy vágjuk kisebb darabokra. A tortazselét készítsük el a tasakon leírtak szerint, majd keverjük hozzá a sárgabaracklekvárt és a rumaromát, végül az aprított babapiskótákat, majd tegyük félre.
A tésztát felezzük el, mindkettőt nyújtsuk a tepsi méretére, majd egyenként süssük meg őket, ez kb 10 perc.
Ezután az egyik tésztalapot tegyük vissza a tepsibe, kenjük meg egyenletesen a töltelékkel, majd tegyük rá a másik tésztát. Takarjuk le sütőpapírral, majd nehezékként tegyünk rá egy tepsit, hogy egyenletes legyen a teteje.
Ezután készítsük el a cukormázat a tasakon leírtak szerint, majd egyenletesen kenjük el a süteményen, majd tegyük hűtőbe néhány órára vagy egész éjszakára.