Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs szelet recept

Puncs szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg margarin
    • 7,5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2-3 evőkanál tej
    • csipetnyi só

    Töltelék:

    • 25 dkg babapiskóta
    • 20 dkg sárgabaracklekvár
    • 2 csomag tortazselé (piros)
    • 500 ml víz
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 flakonnyi rumaroma

    Máz:

    • 2 tasak puncs ízű cukormáz

    Elkészítése:

    Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy nagyobb méretű tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki (kb 25*35 cm-es).

    A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a kétféle cukrot, a sütőport és a sót, majd morzsoljuk el benne a margarint. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, majd annyi tejet, hogy puha, de mégis gyúrható tésztát kapjunk.

    Tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

    Ehhez a babapiskótákat aprítsuk vagy vágjuk kisebb darabokra. A tortazselét készítsük el a tasakon leírtak szerint, majd keverjük hozzá a sárgabaracklekvárt és a rumaromát, végül az aprított babapiskótákat, majd tegyük félre.

    A tésztát felezzük el, mindkettőt nyújtsuk a tepsi méretére, majd egyenként süssük meg őket, ez kb 10 perc.

    Ezután az egyik tésztalapot tegyük vissza a tepsibe, kenjük meg egyenletesen a töltelékkel, majd tegyük rá a másik tésztát. Takarjuk le sütőpapírral, majd nehezékként tegyünk rá egy tepsit, hogy egyenletes legyen a teteje.

    Ezután készítsük el a cukormázat a tasakon leírtak szerint, majd egyenletesen kenjük el a süteményen, majd tegyük hűtőbe néhány órára vagy egész éjszakára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá