Puncs szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2-3 evőkanál tej
  • csipetnyi só

Töltelék:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 2 csomag tortazselé (piros)
  • 500 ml víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 flakonnyi rumaroma

Máz:

  • 2 tasak puncs ízű cukormáz

Elkészítése:

Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy nagyobb méretű tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki (kb 25*35 cm-es).

A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a kétféle cukrot, a sütőport és a sót, majd morzsoljuk el benne a margarint. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, majd annyi tejet, hogy puha, de mégis gyúrható tésztát kapjunk.

Tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Ehhez a babapiskótákat aprítsuk vagy vágjuk kisebb darabokra. A tortazselét készítsük el a tasakon leírtak szerint, majd keverjük hozzá a sárgabaracklekvárt és a rumaromát, végül az aprított babapiskótákat, majd tegyük félre.

A tésztát felezzük el, mindkettőt nyújtsuk a tepsi méretére, majd egyenként süssük meg őket, ez kb 10 perc.

Ezután az egyik tésztalapot tegyük vissza a tepsibe, kenjük meg egyenletesen a töltelékkel, majd tegyük rá a másik tésztát. Takarjuk le sütőpapírral, majd nehezékként tegyünk rá egy tepsit, hogy egyenletes legyen a teteje.

Ezután készítsük el a cukormázat a tasakon leírtak szerint, majd egyenletesen kenjük el a süteményen, majd tegyük hűtőbe néhány órára vagy egész éjszakára.