Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs kocka recept

Puncs kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 ek liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 12 ek porcukor

    Krémhez:

    • 3 cs puncs ízű főzős pudingpor
    • 9 dl tej
    • cukor ízlés szerint
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 üveg rumaroma

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín
    • 4 kocka étcsoki
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztom. A sárgákhoz adom a porcukrot és fehéredésig keverem.

    A lisztben elkeverem a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verem és fakanállal a sütőporos lisztet és a habot felváltva összekeverem a kikevert cukros tojássárgával.

    Sütőpapírral bélelt 35*30 cm-es tepsibe öntöm a masszát és lassú lángon készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha kész hagyom kihűlni. Amikor a piskóta kihűlt kettőbe vágom.

    A krémhez a pudingporokat megfőzöm a tejben, cukrozom, beleteszem az aromát és hagyom hűlni:

    Amíg a puding hűl, addig a vajat a porcukorral jól összekeverem, majd a kihűlt pudinghoz adom. A krémből teszek félre egy kicsit, hogy a kész süti tetejét is meg tudjam vele kenni.

    Az alsó piskótalapra rákenem a krémet, befedem a másik piskótalappal, majd azt is megkenem a félretett krémmel. A tejszínt kemény habbá verem és rákenem a süti tetejére. A csokit az olajjal megolvasztom és meglocsolom vele a sütit.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá