Puncs kocka recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 12 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 12 ek porcukor
Krémhez:
- 3 cs puncs ízű főzős pudingpor
- 9 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 üveg rumaroma
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- 4 kocka étcsoki
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A sárgákhoz adom a porcukrot és fehéredésig keverem.
A lisztben elkeverem a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verem és fakanállal a sütőporos lisztet és a habot felváltva összekeverem a kikevert cukros tojássárgával.
Sütőpapírral bélelt 35*30 cm-es tepsibe öntöm a masszát és lassú lángon készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha kész hagyom kihűlni. Amikor a piskóta kihűlt kettőbe vágom.
A krémhez a pudingporokat megfőzöm a tejben, cukrozom, beleteszem az aromát és hagyom hűlni:
Amíg a puding hűl, addig a vajat a porcukorral jól összekeverem, majd a kihűlt pudinghoz adom. A krémből teszek félre egy kicsit, hogy a kész süti tetejét is meg tudjam vele kenni.
Az alsó piskótalapra rákenem a krémet, befedem a másik piskótalappal, majd azt is megkenem a félretett krémmel. A tejszínt kemény habbá verem és rákenem a süti tetejére. A csokit az olajjal megolvasztom és meglocsolom vele a sütit.
Jó étvágyat kívánok!