Puncs kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Puncs kocka

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 12 tojás
  • 12 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 12 ek porcukor

Krémhez:

  • 3 cs puncs ízű főzős pudingpor
  • 9 dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 üveg rumaroma

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • 4 kocka étcsoki
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom. A sárgákhoz adom a porcukrot és fehéredésig keverem.

A lisztben elkeverem a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verem és fakanállal a sütőporos lisztet és a habot felváltva összekeverem a kikevert cukros tojássárgával.

Sütőpapírral bélelt 35*30 cm-es tepsibe öntöm a masszát és lassú lángon készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha kész hagyom kihűlni. Amikor a piskóta kihűlt kettőbe vágom.

A krémhez a pudingporokat megfőzöm a tejben, cukrozom, beleteszem az aromát és hagyom hűlni:

Amíg a puding hűl, addig a vajat a porcukorral jól összekeverem, majd a kihűlt pudinghoz adom. A krémből teszek félre egy kicsit, hogy a kész süti tetejét is meg tudjam vele kenni.

Az alsó piskótalapra rákenem a krémet, befedem a másik piskótalappal, majd azt is megkenem a félretett krémmel. A tejszínt kemény habbá verem és rákenem a süti tetejére. A csokit az olajjal megolvasztom és meglocsolom vele a sütit.

Jó étvágyat kívánok!