Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puha almás recept

Puha almás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 3 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (sárgája)
    • 1 csipet só
    • 3 evőkanál tejföl
    • 1 darab citrom (reszelt héja)

    A töltelékhez:

    • 2 kg alma
    • 3 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (fehérje)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit (a lisztet, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját, a sót, tejfölt és a reszelt citromhéjat) összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk úgy, hogy az egyik része egy kicsivel nagyobb legyen.

    A nagyobb részt hűtőbe, míg a kisebb részt fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.

    Az almákat meghámozzuk és legyaluljuk, majd a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk. A pudingport egy kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük.

    Végül langyosra hűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.

    Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a nagyobbik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és belesimítjuk. A kihűlt krémet elterítjük rajta, majd a fagyasztós tésztát ráreszeljük, és készre sütjük (rácsokkal is díszíthetjük).

    Légkeveréses sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, nem kell nagyon pirosra sütni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá