Puha almás recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit (a lisztet, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját, a sót, tejfölt és a reszelt citromhéjat) összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk úgy, hogy az egyik része egy kicsivel nagyobb legyen.
A nagyobb részt hűtőbe, míg a kisebb részt fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.
Az almákat meghámozzuk és legyaluljuk, majd a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk. A pudingport egy kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük.
Végül langyosra hűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a nagyobbik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és belesimítjuk. A kihűlt krémet elterítjük rajta, majd a fagyasztós tésztát ráreszeljük, és készre sütjük (rácsokkal is díszíthetjük).
Légkeveréses sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, nem kell nagyon pirosra sütni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









