Puha almás

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 darab tojás (sárgája)
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 darab citrom (reszelt héja)

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 3 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 darab tojás (fehérje)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit (a lisztet, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját, a sót, tejfölt és a reszelt citromhéjat) összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk úgy, hogy az egyik része egy kicsivel nagyobb legyen.

A nagyobb részt hűtőbe, míg a kisebb részt fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.

Az almákat meghámozzuk és legyaluljuk, majd a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk. A pudingport egy kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük.

Végül langyosra hűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a nagyobbik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és belesimítjuk. A kihűlt krémet elterítjük rajta, majd a fagyasztós tésztát ráreszeljük, és készre sütjük (rácsokkal is díszíthetjük).

Légkeveréses sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, nem kell nagyon pirosra sütni!