Pudingos barackos sütemény recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 18 dkg margarin
- pici só
- 3 ek víz
Továbbá:
- 21 db piskótatallér
- 1 doboz felezett őszibarackbefőtt
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 ek cukor
A cukormázhoz:
- 25 dkg porcukor
- 1 ek citromlé
- 3 ek forró víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kettévesszük.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk (20×30), majd az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Kirakjuk szorosan piskótatallérral, majd a barackkal
A két csomag vaníliás pudingport megfőzzük, majd ráöntjük a barackra.
Befedjük a másik tésztalappal, majd a tészta tetejét villával megszúrkáljuk. Kb. 35 perc alatt, 190 fokon szép világosra sütjük.
A cukormáz hozzávalóit kikeverjük, majd a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Hagyjuk megszáradni, jól lehűtjük és szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »