Pudingos barackos sütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 18 dkg margarin
- pici só
- 3 ek víz
Továbbá:
- 21 db piskótatallér
- 1 doboz felezett őszibarackbefőtt
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 ek cukor
A cukormázhoz:
- 25 dkg porcukor
- 1 ek citromlé
- 3 ek forró víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kettévesszük.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk (20×30), majd az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Kirakjuk szorosan piskótatallérral, majd a barackkal
A két csomag vaníliás pudingport megfőzzük, majd ráöntjük a barackra.
Befedjük a másik tésztalappal, majd a tészta tetejét villával megszúrkáljuk. Kb. 35 perc alatt, 190 fokon szép világosra sütjük.
A cukormáz hozzávalóit kikeverjük, majd a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Hagyjuk megszáradni, jól lehűtjük és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









