Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Profiterol narancsos krémmel recept

Profiterol narancsos krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    16-18 db profiterolhoz:

    • 7 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 0,5 dl tej
    • 0,5 dl víz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Narancsos krémhez:

    • 2-3 ek narancslekvár
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 cs vaníliás cukor
    • porcukor (ízlés szerint)
    • 2 dl habtejszín

    Csokoládé öntethez:

    • 12,5 dkg csokoládé (legalább 60 %-os)
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tejet, a vizet, és a vajat melegítsük forráspontig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csipet sóval összekevert lisztet, majd alaposan keverjük össze.

    Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett kisebb lángon pirítsuk 3-4 percig a tésztát, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

    A langyosra hűlt tésztához ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd robotgéppel keverjük mindegyikkel külön-külön simára a masszát.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd vízbe mártott kanállal tegyünk kisebb halmokat egymástól távolabb (hagyjunk köztük bőven helyet, mert sütés közben alaposan megfognak nőni).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép pirosra. Ezután zárjuk el a gázt, majd hagyjuk a csukott ajtajú sütőben még kb 30 percig. Végül nyissuk ki a sütőajtót és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.

    A mascarponét keverjük simára a naracslekvárral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral.

    A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a narancsos krémhez (apránként adjuk hozzá a habot, figyelve arra, nehogy túl folyós legyen a krém).

    A teljesen kihűlt fánkok tetejét vágjuk le és töltsük meg az elkészült narancsos krémmel, majd a levágott tésztakalapot helyezzük a krém tetejére.

    Tördeljük bele egy fém tálba a csokoládét, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük simára.

    Tálaláskor helyezzük a megtöltött fánkokat tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládéval (a fánkot közvetlenül tálalás előtt töltsük csak meg, mert különben a krém eláztatja a tésztát!!!!).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá