Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Profiterol recept

Profiterol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 12 ek víz
    • 12 dkg vaj
    • csipet só
    • 15 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Csokimáz:

    • 20 dkg cukor
    • 8 dkg holland kakaópor
    • 3 evőkanál víz
    • 8 dkg vaj

    Elkészítése:

    A csokimázhoz egy edényben folyamatos keverés mellett összeolvasztjuk a cukrot, kakaóport, vajat és a vizet.

    A tésztához a vizet a vajjal, csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik. Ekkor a tűzről levesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük egyenként az egész tojásokat. Jól kikeverjük a tésztát, szép fényesre.

    Sütőpapírral bélelt tepsire kb tojásnyi nagyságú halmokat rakunk (kanállal vagy vizes kézzel golyókat formálva), egymástól távolabbra.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy lábasban vizet teszünk a sütőnk aljára, e fölé kerül a sütikkel teli tepsink. Így gőzös sütéssel készítjük a fánkokat szép aranybarnára kb 25 perc alatt. A sütőajtót nem szabad kinyitni az első 10-15 percben!

    A kihűlt fánkokat habzsák segítségével ízlésünk szerinti krémmel lehet tölteni és csokimázzal nyakon öntve tálalni.

    Amennyiben egészen mini fánkokat sütünk, akkor szerintem a csokimáz is elegendő hozzá!

    Jó sütizést mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá