Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pöttyös mézes recept

Pöttyös mézes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg porcukor
    • 1 evőkanál zsír
    • 3 evőkanál méz
    • 4 evőkanál tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 60 dkg liszt

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • barack lekvár

    Tetejére:

    • 15 dkg ét vagy tejcsoki 3-4 ek olaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat és összemelegítjük. Végül belekeverjük a lisztet.

    Kiborítjuk a tésztát és átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe tetszés szerint kakaóport gyúrunk.

    A két fehér lapot egyforma méretűre nyújtjuk és 200 fokon megsütjük.

    A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.

    Krém:

    A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet és felfőzzük. Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával.

    A két masszát összedolgozzuk és a lapokat a következőképpen megtöltjük.

    Összeállítás:

    Egy lapot megkenünk sárgabarack lekvárral, rátesszük a krém felét. Ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe. Rásimítjuk a krém másik felét. A második lapot is megkenjük lekvárral és fordítva (lekváros felével lefele) rátesszük a krémre.

    Tetejét bevonjuk olvasztott, olajjal elkevert csokival. Másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá