Pöttyös mézes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pöttyös mézes

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál tej
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • barack lekvár

Tetejére:

  • 15 dkg ét vagy tejcsoki 3-4 ek olaj

Elkészítése:

Tészta:

A liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat és összemelegítjük. Végül belekeverjük a lisztet.

Kiborítjuk a tésztát és átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe tetszés szerint kakaóport gyúrunk.

A két fehér lapot egyforma méretűre nyújtjuk és 200 fokon megsütjük.

A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.

Krém:

A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet és felfőzzük. Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával.

A két masszát összedolgozzuk és a lapokat a következőképpen megtöltjük.

Összeállítás:

Egy lapot megkenünk sárgabarack lekvárral, rátesszük a krém felét. Ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe. Rásimítjuk a krém másik felét. A második lapot is megkenjük lekvárral és fordítva (lekváros felével lefele) rátesszük a krémre.

Tetejét bevonjuk olvasztott, olajjal elkevert csokival. Másnap szeleteljük.