Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás krémtúró recept

Vaníliás krémtúró
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 adaghoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dl tej
    • 5-8 dkg cukor
    • 1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor (főzős) vagy kukoricakeményítő
    • 1/2 rúd vanília magjai
    • csipet só
    • 25 dkg túró

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy kevés tejjel alaposan elkeverjük (előzőleg a sárgákat a cukorral kissé habosítsuk ki).

    A maradék tejet a vanília magjaival forraljuk fel. Ahogy forrt egyet, öntsük bele a sűrű masszát, majd addig keverjük, míg jó sűrű pudingot nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni.

    A túrót törjük át, majd öntsük hozzá a kihűlt vaníliás alapot és botmixerrel keverjük teljesen krémessé. Poharakba, tálakba adagolva hűtsük le.

    Tálaláskor megszórhatjuk mazsolával, citromhéjjal vagy készíthetünk karamell/gyümölcs öntetet. Ha a túrót nem törjük át, illetve nem botmixerrel keverjük össze, darabos, rusztikus túrókrémet kapunk. Ha úgy szeretjük – szívünk joga – készítsük úgy!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá