Hozzávalók 4 adaghoz:
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy kevés tejjel alaposan elkeverjük (előzőleg a sárgákat a cukorral kissé habosítsuk ki).
A maradék tejet a vanília magjaival forraljuk fel. Ahogy forrt egyet, öntsük bele a sűrű masszát, majd addig keverjük, míg jó sűrű pudingot nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni.
A túrót törjük át, majd öntsük hozzá a kihűlt vaníliás alapot és botmixerrel keverjük teljesen krémessé. Poharakba, tálakba adagolva hűtsük le.
Tálaláskor megszórhatjuk mazsolával, citromhéjjal vagy készíthetünk karamell/gyümölcs öntetet. Ha a túrót nem törjük át, illetve nem botmixerrel keverjük össze, darabos, rusztikus túrókrémet kapunk. Ha úgy szeretjük – szívünk joga – készítsük úgy!