Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótatekercs epres krémmel recept

Piskótatekercs epres krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • 1 vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 10 dkg vaj
    • ½ dl víz
    • 15 dkg mirelit eper
    • 1 csomag eper ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt gépi habverővel habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.

    Szilikonos sütőpapírral egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk,a masszát bele öntjük,elsimítjuk.

    175 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

    Porcukorral hintett nagy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük.

    A szalvétában hagyjuk kihűlni.

    A krém készítés:

    Az epret a vízben a cukorral megfőzzük,majd kézi botmixerrel pürésítjük.

    A tejjel elkeverjük a pudingport és hozzá öntjük,majd sűrűre felfőzzük.

    Kihűtjük és a vajjal krémesre keverjük.

    A tekercset kibontjuk a szalvétából és krémmel megkenjük.

    Újból feltekerjük ,majd hűtőben jól lehűtjük.

    Szeletelés előtt meghintjük vaníliás porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá