Piskótatekercs epres krémmel recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 1 vaníliás cukor
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- ½ dl víz
- 15 dkg mirelit eper
- 1 csomag eper ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt gépi habverővel habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Szilikonos sütőpapírral egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk,a masszát bele öntjük,elsimítjuk.
175 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Porcukorral hintett nagy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük.
A szalvétában hagyjuk kihűlni.
A krém készítés:
Az epret a vízben a cukorral megfőzzük,majd kézi botmixerrel pürésítjük.
A tejjel elkeverjük a pudingport és hozzá öntjük,majd sűrűre felfőzzük.
Kihűtjük és a vajjal krémesre keverjük.
A tekercset kibontjuk a szalvétából és krémmel megkenjük.
Újból feltekerjük ,majd hűtőben jól lehűtjük.
Szeletelés előtt meghintjük vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









