Piskótatekercs epres krémmel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 1 vaníliás cukor
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- ½ dl víz
- 15 dkg mirelit eper
- 1 csomag eper ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt gépi habverővel habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Szilikonos sütőpapírral egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk,a masszát bele öntjük,elsimítjuk.
175 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Porcukorral hintett nagy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük.
A szalvétában hagyjuk kihűlni.
A krém készítés:
Az epret a vízben a cukorral megfőzzük,majd kézi botmixerrel pürésítjük.
A tejjel elkeverjük a pudingport és hozzá öntjük,majd sűrűre felfőzzük.
Kihűtjük és a vajjal krémesre keverjük.
A tekercset kibontjuk a szalvétából és krémmel megkenjük.
Újból feltekerjük ,majd hűtőben jól lehűtjük.
Szeletelés előtt meghintjük vaníliás porcukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.