Piskótatekercs epres krémmel recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 1 vaníliás cukor
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- ½ dl víz
- 15 dkg mirelit eper
- 1 csomag eper ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt gépi habverővel habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Szilikonos sütőpapírral egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk,a masszát bele öntjük,elsimítjuk.
175 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Porcukorral hintett nagy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük.
A szalvétában hagyjuk kihűlni.
A krém készítés:
Az epret a vízben a cukorral megfőzzük,majd kézi botmixerrel pürésítjük.
A tejjel elkeverjük a pudingport és hozzá öntjük,majd sűrűre felfőzzük.
Kihűtjük és a vajjal krémesre keverjük.
A tekercset kibontjuk a szalvétából és krémmel megkenjük.
Újból feltekerjük ,majd hűtőben jól lehűtjük.
Szeletelés előtt meghintjük vaníliás porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »