Piskótatekercs epres krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Piskótatekercs epres krémmel

Hozzávalók:

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 vaníliás cukor

A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • ½ dl víz
  • 15 dkg mirelit eper
  • 1 csomag eper ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor

Elkészítése:

A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt gépi habverővel habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Szilikonos sütőpapírral egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk,a masszát bele öntjük,elsimítjuk.

175 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Porcukorral hintett nagy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük.

A szalvétában hagyjuk kihűlni.

A krém készítés:

Az epret a vízben a cukorral megfőzzük,majd kézi botmixerrel pürésítjük.

A tejjel elkeverjük a pudingport és hozzá öntjük,majd sűrűre felfőzzük.

Kihűtjük és a vajjal krémesre keverjük.

A tekercset kibontjuk a szalvétából és krémmel megkenjük.

Újból feltekerjük ,majd hűtőben jól lehűtjük.

Szeletelés előtt meghintjük vaníliás porcukorral.