Piskótatekercs baracklekvárral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g liszt
- 120 g kristálycukor
- 25 g olaj
Továbbá:
- baracklekvár
- porcukor
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A cukor egyik felével felverjük a fehérjéket kemény habbá. A maradék cukorral kihabosítjuk a sárgákat, majd óvatosan a fehérjét a sárgájához keverjük.
A szitált lisztet a tojasokhoz keverjük óvatosan, végül az olajat is beledolgozzuk. Egy 32*40 cm-es, sütőpapíros tepsibe egyengetjük a piskótatésztát.
180 fokon aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt. Ha félig kihűlt, akkor a széleit egyenesre vágjuk, majd lekvárral megtöltjük, feltekerjük és díszítjük.
Tipp:
A baracklekvár helyettesíthető főzött krémmel, vajas krémmel, mogyorókrémmel, gyümölcsös vagy kókuszos krémmel.
Ez a süti a fatörzs alapja is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »