Piskótatekercs baracklekvárral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g liszt
- 120 g kristálycukor
- 25 g olaj
Továbbá:
- baracklekvár
- porcukor
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A cukor egyik felével felverjük a fehérjéket kemény habbá. A maradék cukorral kihabosítjuk a sárgákat, majd óvatosan a fehérjét a sárgájához keverjük.
A szitált lisztet a tojasokhoz keverjük óvatosan, végül az olajat is beledolgozzuk. Egy 32*40 cm-es, sütőpapíros tepsibe egyengetjük a piskótatésztát.
180 fokon aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt. Ha félig kihűlt, akkor a széleit egyenesre vágjuk, majd lekvárral megtöltjük, feltekerjük és díszítjük.
Tipp:
A baracklekvár helyettesíthető főzött krémmel, vajas krémmel, mogyorókrémmel, gyümölcsös vagy kókuszos krémmel.
Ez a süti a fatörzs alapja is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »