Piskótatekercs baracklekvárral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 120 g liszt
- 120 g kristálycukor
- 25 g olaj
Továbbá:
- baracklekvár
- porcukor
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A cukor egyik felével felverjük a fehérjéket kemény habbá. A maradék cukorral kihabosítjuk a sárgákat, majd óvatosan a fehérjét a sárgájához keverjük.
A szitált lisztet a tojasokhoz keverjük óvatosan, végül az olajat is beledolgozzuk. Egy 32*40 cm-es, sütőpapíros tepsibe egyengetjük a piskótatésztát.
180 fokon aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt. Ha félig kihűlt, akkor a széleit egyenesre vágjuk, majd lekvárral megtöltjük, feltekerjük és díszítjük.
Tipp:
A baracklekvár helyettesíthető főzött krémmel, vajas krémmel, mogyorókrémmel, gyümölcsös vagy kókuszos krémmel.
Ez a süti a fatörzs alapja is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »









