Hozzávalók:
Piskóta:
Továbbá:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A cukor egyik felével felverjük a fehérjéket kemény habbá. A maradék cukorral kihabosítjuk a sárgákat, majd óvatosan a fehérjét a sárgájához keverjük.
A szitált lisztet a tojasokhoz keverjük óvatosan, végül az olajat is beledolgozzuk. Egy 32*40 cm-es, sütőpapíros tepsibe egyengetjük a piskótatésztát.
180 fokon aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt. Ha félig kihűlt, akkor a széleit egyenesre vágjuk, majd lekvárral megtöltjük, feltekerjük és díszítjük.
A baracklekvár helyettesíthető főzött krémmel, vajas krémmel, mogyorókrémmel, gyümölcsös vagy kókuszos krémmel.
Ez a süti a fatörzs alapja is.