Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótás szelet recept

Piskótás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótatekercshez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-3 púpos ek liszt és cukor
    • 3 ek víz
    • csipet só
    • 1 kiskanál sütőpor

    Kakaós piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 5 ek cukor
    • 5 ek víz
    • csipet só
    • 1 kiskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 5 ek cukor
    • 1 kiskanál vanília esszencia
    • 250 g mascarpone

    Továbbá:

    • 4-5 ek baracklekvár
    • 100 g étcsokoládé
    • 1 kiskanál olaj

    Elkészítése:

    Először a piskótákat készítjük el. Mindkét piskótához külön-külön a megadott tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet, a csipet sót, a sütőport. A sötét piskótához a kakaóport is és az egészet kikeverjük.

    A tojásfehérjékből habot verünk és a végén lazán belekeverjük a masszákba. Mindkét piskótát egymás után kisütjük egy 20*30 cm-es tepsiben, amibe előtte sütőpapírt fektettünk.

    180 °C-on kb 20-25 perc alatt. Sütés után a fehér piskótát feltekerjük és úgy hűtjük ki, a kakaós piskótát pedig lapjában félbe vágva hűtjük ki.

    Míg sülnek és hűlnek a piskóták, addig elkészítjük a krémet. A pudingot sűrűre megfőzzük a tejben a cukorral és az esszenciával, majd néha megkeverve teljesen kihűtjük. A hideg pudingot habosra keverjük a mascarponéval.

    A fehér piskótát kitekerjük, megkenjük a baracklekvárral, feltekerjük és felvágjuk ujjnyi szeletekre.

    Az egyik piskótalapra kenjük a fele mennyiségű krémet, ezt kirakjuk a felvágott lekváros piskótatekercsekkel, majd erre kenjük a maradék krémet és befedjük a másik kakaós piskótalappal az egészet. Kissé lenyomjuk a sütemény tetejét, hogy egyenletes legyen.

    A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kiskanálnyi olajjal, majd rákenjük a sütemény tetejére. Elsimítjuk, hogy egyenletes legyen.

    Tálalásig behűtjük és hosszúkás szeletekre felvágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá