Thai piskótatekercs tejfölös fekete ribizli krémmel recept
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 2,5 dkg olaj
- 2,5 dkg vaj
- 4 dkg tej
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet só
Töltelék:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 gr tejföl
- porcukor ízlés szerint
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 2 marék fekete ribizli
- 2 lap zselatin
Elkészítése:
A piskótával kezdjük: a tejet, margarint, olajat és cukrot egy tálban vízgőz fölött összeolvasztjuk, míg jó forró nem lesz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, majd egyesével hozzákeverjük a sárgákat és a citromlevet. Ezután, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban beleöntjük a forró szirupot is.
Egy 25 x 25 cm-es sütőkeret alját kibéleljük sütőpapírral, és ebbe töltjük a piskótatésztát. 170 fokon, alsó-felső sütéssel kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Miután kivettük a keretből, a piskótát még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a pudingot a szokásos módon készítjük el: a tej háromnegyedét felforraljuk a vaníliás cukorral, a maradék tejben elkeverjük a pudingport, és forrás után hozzáöntjük. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd fóliával lefedve kihűtjük.
A fagyasztott feketeribizlit egy kis lábasban felmelegítjük kevés cukorral, majd átpasszírozzuk. A tejfölt elkeverjük porcukorral, vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a gyümölcspépet és a kihűlt pudingot. Ha a puding darabos lenne, átpasszírozzuk újra.
A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk 5-10 percig, kinyomkodjuk, majd egy kis tálban felmelegítjük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölös alaphoz. Hagyjuk kissé meghúzni.
A kihűlt piskótát kitekerjük, és a krémet a felület háromnegyedére kenjük, hogy a feltekerésnél ne nyomódjon ki. Szorosan feltekerjük, fóliába csomagolva a hűtőben dermesztjük 2-3 órát, de akár egy éjszakát is.
Tálaláskor szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »









