Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Thai piskótatekercs tejfölös fekete ribizli krémmel recept

Thai piskótatekercs tejfölös fekete ribizli krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg liszt
    • 7 dkg cukor
    • 2,5 dkg olaj
    • 2,5 dkg vaj
    • 4 dkg tej
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 csipet só

    Töltelék:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 20 gr tejföl
    • porcukor ízlés szerint
    • 2 evőkanál vaníliás cukor
    • 2 marék fekete ribizli
    • 2 lap zselatin

    Elkészítése:

    A piskótával kezdjük: a tejet, margarint, olajat és cukrot egy tálban vízgőz fölött összeolvasztjuk, míg jó forró nem lesz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, majd egyesével hozzákeverjük a sárgákat és a citromlevet. Ezután, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban beleöntjük a forró szirupot is.

    Egy 25 x 25 cm-es sütőkeret alját kibéleljük sütőpapírral, és ebbe töltjük a piskótatésztát. 170 fokon, alsó-felső sütéssel kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Miután kivettük a keretből, a piskótát még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni.

    A töltelékhez a pudingot a szokásos módon készítjük el: a tej háromnegyedét felforraljuk a vaníliás cukorral, a maradék tejben elkeverjük a pudingport, és forrás után hozzáöntjük. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd fóliával lefedve kihűtjük.

    A fagyasztott feketeribizlit egy kis lábasban felmelegítjük kevés cukorral, majd átpasszírozzuk. A tejfölt elkeverjük porcukorral, vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a gyümölcspépet és a kihűlt pudingot. Ha a puding darabos lenne, átpasszírozzuk újra.

    A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk 5-10 percig, kinyomkodjuk, majd egy kis tálban felmelegítjük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölös alaphoz. Hagyjuk kissé meghúzni.

    A kihűlt piskótát kitekerjük, és a krémet a felület háromnegyedére kenjük, hogy a feltekerésnél ne nyomódjon ki. Szorosan feltekerjük, fóliába csomagolva a hűtőben dermesztjük 2-3 órát, de akár egy éjszakát is.

    Tálaláskor szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá