Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pinocchio szelet recept

Pinocchio szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 3 púpozott ek liszt
    • 10 dkg puha vaj

    Krém:

    • 250 g puha vaj
    • 3 púpozott ek porcukor
    • 1 ek kakaópor
    • 4 ek darált dió

    Máz:

    • 2 ek cukor
    • 2 ek tejszín
    • 1/2 kk vaj
    • egy kis méretű  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 ek porcukor

    Elkészítése:
    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját alaposan kikavarjuk a vajjal és 3 ek cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk 3 ek cukorral és könnyed, laza mozdulattal összekeverjük az előző keverékkel.

    A tepsit kibéleljükk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.

    Nedves konyharuhára borítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, hogy ne áztassuk el!

    A vajat, kakaót és a porcukrot alaposan kihabosítjuk.

    Megtöltjük a piskótát a kakaós krémmel (kevest hagyunk a tetejére is) és ismét feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

    A kellően megdermedt roládot tetszőleges vastagságra vágjuk, kissé megkenjük a maradék krémmel és dióba hempergetjük.

    A mázhoz kissé karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a vajat és besűrítjük tejszínnel, majd a süteményszeletek felső részét bekenjük vele.

    A tojásfehérjét alaposan felverjük a porcukorral, hogy írásra alkalmas legyen. Beletesszük egy nylon zacskóba, aminek egyik sarkán picike rést vágunk és megrajzoljuk vele a fejet.

    Hagyjuk megszáradni és tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá