Pinocchio szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 3 púpozott ek liszt
- 10 dkg puha vaj
Krém:
- 250 g puha vaj
- 3 púpozott ek porcukor
- 1 ek kakaópor
- 4 ek darált dió
Máz:
- 2 ek cukor
- 2 ek tejszín
- 1/2 kk vaj
- egy kis méretű FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4 ek porcukor
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját alaposan kikavarjuk a vajjal és 3 ek cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk 3 ek cukorral és könnyed, laza mozdulattal összekeverjük az előző keverékkel.
A tepsit kibéleljükk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.
Nedves konyharuhára borítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, hogy ne áztassuk el!
A vajat, kakaót és a porcukrot alaposan kihabosítjuk.
Megtöltjük a piskótát a kakaós krémmel (kevest hagyunk a tetejére is) és ismét feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A kellően megdermedt roládot tetszőleges vastagságra vágjuk, kissé megkenjük a maradék krémmel és dióba hempergetjük.
A mázhoz kissé karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a vajat és besűrítjük tejszínnel, majd a süteményszeletek felső részét bekenjük vele.
A tojásfehérjét alaposan felverjük a porcukorral, hogy írásra alkalmas legyen. Beletesszük egy nylon zacskóba, aminek egyik sarkán picike rést vágunk és megrajzoljuk vele a fejet.
Hagyjuk megszáradni és tálalhatjuk is.