Pinocchio szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 6 ek cukor
  • 3 púpozott ek liszt
  • 10 dkg puha vaj

Krém:

  • 250 g puha vaj
  • 3 púpozott ek porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 4 ek darált dió

Máz:

  • 2 ek cukor
  • 2 ek tejszín
  • 1/2 kk vaj
  • egy kis méretű tojásfehérje
  • 4 ek porcukor

Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját alaposan kikavarjuk a vajjal és 3 ek cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk 3 ek cukorral és könnyed, laza mozdulattal összekeverjük az előző keverékkel.

A tepsit kibéleljükk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.

Nedves konyharuhára borítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, hogy ne áztassuk el!

A vajat, kakaót és a porcukrot alaposan kihabosítjuk.

Megtöltjük a piskótát a kakaós krémmel (kevest hagyunk a tetejére is) és ismét feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A kellően megdermedt roládot tetszőleges vastagságra vágjuk, kissé megkenjük a maradék krémmel és dióba hempergetjük.

A mázhoz kissé karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a vajat és besűrítjük tejszínnel, majd a süteményszeletek felső részét bekenjük vele.

A tojásfehérjét alaposan felverjük a porcukorral, hogy írásra alkalmas legyen. Beletesszük egy nylon zacskóba, aminek egyik sarkán picike rést vágunk és megrajzoljuk vele a fejet.

Hagyjuk megszáradni és tálalhatjuk is.