Pilóta szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 21*33 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg vaj
- kb 175 g tejföl
- 20 g cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 2 tasak csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 10 dkg mogyorókrém
Elkészítése:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat és a tojássárgákkal valamint a tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől.
A tészta egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaóport. Ha a tészta nagyon kemény lenne kevés tejföllel lágyíthatunk rajta.
A fehér lapot tepsi méretére nyújtjuk. A barna tésztát elfelezzük és 2 lapot nyújtunk belőle.
Tepsi hátán, 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel.
Krém:
A krémhez folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a tejben a pudingport és a cukrot. Ha langyosra hűlt a puding, akkor hozzáadjuk a puha vajat és a mogyorókrémet, majd gépi habverővel alaposan összedolgozzuk.
Összeállítás:
Barna lap, krém, fehér lap, krém, barna lap és a tetejére egy vékony réteg krém, amire szórhatunk durvára vágott diót is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »