Pillekönnyű diós sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 1 püspökforma vagy 1 őzgerinc formához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 100 g darált dió
- 65 g liszt
- 50 g cukor
- 2 ek méz
- 1 teáskanál rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat: darált diót a sütőporral elkevert lisztet, csipet sót, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mézet és beletesszük a rumaromát.
Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (170 fokon kb kb 35 perc).
Ha kihűlt, kiborítjuk a formából és megszórjuk porcukorral a tetejét.
Kettévághatjuk és megkenhetjük lekvárral, savanykás lekvár illik hozzá pl málna.
Tipp:
Nagyon finom sütemény, csak úgy eteti magát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »