Pillekönnyű diós sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 1 püspökforma vagy 1 őzgerinc formához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 100 g darált dió
- 65 g liszt
- 50 g cukor
- 2 ek méz
- 1 teáskanál rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat: darált diót a sütőporral elkevert lisztet, csipet sót, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mézet és beletesszük a rumaromát.
Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (170 fokon kb kb 35 perc).
Ha kihűlt, kiborítjuk a formából és megszórjuk porcukorral a tetejét.
Kettévághatjuk és megkenhetjük lekvárral, savanykás lekvár illik hozzá pl málna.
Tipp:
Nagyon finom sütemény, csak úgy eteti magát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »