Pillekönnyű diós sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 1 püspökforma vagy 1 őzgerinc formához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 100 g darált dió
- 65 g liszt
- 50 g cukor
- 2 ek méz
- 1 teáskanál rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat: darált diót a sütőporral elkevert lisztet, csipet sót, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mézet és beletesszük a rumaromát.
Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (170 fokon kb kb 35 perc).
Ha kihűlt, kiborítjuk a formából és megszórjuk porcukorral a tetejét.
Kettévághatjuk és megkenhetjük lekvárral, savanykás lekvár illik hozzá pl málna.
Tipp:
Nagyon finom sütemény, csak úgy eteti magát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »