Papagáj szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához (23*34 cm-es tepsihez):
- 35 dkg porcukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag puncs vagy epres ízű pudingpor
A tetejére:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- színes dekorcukor
Elkészítése:
A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk.
Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva.
Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe a csokoládés, a másikba a vaníliás, a harmadikba a puncsos vagy epres pudingport keverjük.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kanalanként felváltva adagoljuk a 3 féle tésztát, majd a végén kicsit összerázzuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt süteményt bevonjuk vele. Színes cukorral megszórjuk.
A tészta mennyisége 2 db őzgerinc formához elegendő, tehát süthető abban is.