Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paleo totu rudi recept

Paleo totu rudi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A burokhoz:

    • 30 dkg étcsokoládé (74 %-osat használtam)
    • transzferfólia (elhagyható)

    A töltelékhez:

    • 15 dkg totu
    • 3 evőkanál folyékony kókuszolaj
    • 1-2 evőkanál citromlé
    • reszelt citromhéj
    • 2-3 teáskanál porrá őrölt eritrit
    • 1 evőkanál vaníliakivonat

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk.

    A burokhoz a formát puha ronggyal áttörölgetjük. A méretére vágott transzfer fóliát teszünk bele. A csokoládét temperájuk: a 2/3 részét 45 fokra felmelegítjük. Hozzáadjuk a maradék, apróra vágott csokoládét. Csomómentesre keverjük, majd visszahűtjük 27 fokosra, majd 29-30,5 fokra melegítjük és végül a formába töltjük.

    Az asztalhoz csapkodjuk kicsit a formát, hogy a légbuborékok feljöjjenek. Kiöntjük a felesleges csokoládét és hagyjuk kicsit dermedni. Lesorjázzuk kaparóval a forma tetejét, majd hűtőbe tesszük.

    Amikor a csoki megdermedt, akkor habzsák segítségével megtöltjük.

    Ne feledkezzünk meg helyet hagyni a talpaknak! A maradék csokoládét újra temperáljuk, majd a forma tetejére öntjük. Egy mozdulattal elsimítjuk rajta.

    Hűtőbe tesszük kb 20 percre, majd enyhén az asztalhoz ütve kiborítjuk belőle a kész bonbonokat.

    Tipp:

    Nasi vagy desszert, nem teljes értékű, de legalább nem is tejes!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá