Paleo totu rudi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A burokhoz:
- 30 dkg étcsokoládé (74 %-osat használtam)
- transzferfólia (elhagyható)
A töltelékhez:
- 15 dkg totu
- 3 evőkanál folyékony kókuszolaj
- 1-2 evőkanál citromlé
- reszelt citromhéj
- 2-3 teáskanál porrá őrölt eritrit
- 1 evőkanál vaníliakivonat
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk.
A burokhoz a formát puha ronggyal áttörölgetjük. A méretére vágott transzfer fóliát teszünk bele. A csokoládét temperájuk: a 2/3 részét 45 fokra felmelegítjük. Hozzáadjuk a maradék, apróra vágott csokoládét. Csomómentesre keverjük, majd visszahűtjük 27 fokosra, majd 29-30,5 fokra melegítjük és végül a formába töltjük.
Az asztalhoz csapkodjuk kicsit a formát, hogy a légbuborékok feljöjjenek. Kiöntjük a felesleges csokoládét és hagyjuk kicsit dermedni. Lesorjázzuk kaparóval a forma tetejét, majd hűtőbe tesszük.
Amikor a csoki megdermedt, akkor habzsák segítségével megtöltjük.
Ne feledkezzünk meg helyet hagyni a talpaknak! A maradék csokoládét újra temperáljuk, majd a forma tetejére öntjük. Egy mozdulattal elsimítjuk rajta.
Hűtőbe tesszük kb 20 percre, majd enyhén az asztalhoz ütve kiborítjuk belőle a kész bonbonokat.
Tipp:
Nasi vagy desszert, nem teljes értékű, de legalább nem is tejes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »