Paleo totu rudi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A burokhoz:
- 30 dkg étcsokoládé (74 %-osat használtam)
- transzferfólia (elhagyható)
A töltelékhez:
- 15 dkg totu
- 3 evőkanál folyékony kókuszolaj
- 1-2 evőkanál citromlé
- reszelt citromhéj
- 2-3 teáskanál porrá őrölt eritrit
- 1 evőkanál vaníliakivonat
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk.
A burokhoz a formát puha ronggyal áttörölgetjük. A méretére vágott transzfer fóliát teszünk bele. A csokoládét temperájuk: a 2/3 részét 45 fokra felmelegítjük. Hozzáadjuk a maradék, apróra vágott csokoládét. Csomómentesre keverjük, majd visszahűtjük 27 fokosra, majd 29-30,5 fokra melegítjük és végül a formába töltjük.
Az asztalhoz csapkodjuk kicsit a formát, hogy a légbuborékok feljöjjenek. Kiöntjük a felesleges csokoládét és hagyjuk kicsit dermedni. Lesorjázzuk kaparóval a forma tetejét, majd hűtőbe tesszük.
Amikor a csoki megdermedt, akkor habzsák segítségével megtöltjük.
Ne feledkezzünk meg helyet hagyni a talpaknak! A maradék csokoládét újra temperáljuk, majd a forma tetejére öntjük. Egy mozdulattal elsimítjuk rajta.
Hűtőbe tesszük kb 20 percre, majd enyhén az asztalhoz ütve kiborítjuk belőle a kész bonbonokat.
Tipp:
Nasi vagy desszert, nem teljes értékű, de legalább nem is tejes!