Paleo totu rudi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A burokhoz:

  • 30 dkg étcsokoládé (74 %-osat használtam)
  • transzferfólia (elhagyható)

A töltelékhez:

  • 15 dkg totu
  • 3 evőkanál folyékony kókuszolaj
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • reszelt citromhéj
  • 2-3 teáskanál porrá őrölt eritrit
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk.

A burokhoz a formát puha ronggyal áttörölgetjük. A méretére vágott transzfer fóliát teszünk bele. A csokoládét temperájuk: a 2/3 részét 45 fokra felmelegítjük. Hozzáadjuk a maradék, apróra vágott csokoládét. Csomómentesre keverjük, majd visszahűtjük 27 fokosra, majd 29-30,5 fokra melegítjük és végül a formába töltjük.

Az asztalhoz csapkodjuk kicsit a formát, hogy a légbuborékok feljöjjenek. Kiöntjük a felesleges csokoládét és hagyjuk kicsit dermedni. Lesorjázzuk kaparóval a forma tetejét, majd hűtőbe tesszük.

Amikor a csoki megdermedt, akkor habzsák segítségével megtöltjük.

Ne feledkezzünk meg helyet hagyni a talpaknak! A maradék csokoládét újra temperáljuk, majd a forma tetejére öntjük. Egy mozdulattal elsimítjuk rajta.

Hűtőbe tesszük kb 20 percre, majd enyhén az asztalhoz ütve kiborítjuk belőle a kész bonbonokat.

Tipp:

Nasi vagy desszert, nem teljes értékű, de legalább nem is tejes!